Alliantie Samen Fietsen

De Alliantie Samen Fietsen is een samenwerkingsverband tussen de ANWB, Fietsersbond, Fietsplatform, KNWU, NTFU en VeiligheidNL.

Deze alliantie is opgezet om de verschillende gebruikersgroepen en de onderliggende sfeer weer bij elkaar te brengen. Op de website staat onderstaande:

“Het is druk en gevaarlijk op het fietspad, althans, dat is de publieke opinie. Jaarlijks in het voorjaar laait de discussie weer op over hoe we alle problemen met en tussen mensen die voor hun plezier op de fiets zitten het hoofd moeten bieden. Verschillende gebruikersgroepen ergeren zich aan anderen, wijzen met een beschuldigende vinger naar elkaar en dat maakt de onderlinge sfeer er niet beter op. 
Daar wil de Alliantie Samen Fietsen verandering in brengen.”

Wat de alliantie doet is werken aan meer begrip en samenwerking op het fietspad. Dat doen we onder meer door het geven van voorlichting en het organiseren van evenementen.

Als Alliantie geven we het goede voorbeeld; als vertegenwoordigers van verschillende gebruikersgroepen van het fietspad werken we samen om drukte en gevaarlijke situaties zoveel mogelijk te voorkomen. Elke partij vanuit zijn eigen kracht en voor zijn eigen achterban, maar met oog voor de belangen van de andere gebruikers. Met positieve, praktische en concrete initiatieven, bestaande en nieuwe.

Deze punten sluiten aan bij het project SamenOpHetFietspad. Voor meer informatie over de Alliantie Samen Fietsen kan naar de website worden gegaan.

Dit artikel is geschreven door:

Deel dit artikel

Reacties

Menu