ANWB Fietsenquête 2016

Onderzoeken

De ANWB heeft deze zomer in samenwerking met de Fietsersbond, Nederlandse Toerfietsunie (NTFU) en de Stichting Landelijk Fietsplatform een onderzoek gehouden onder  in totaal 11.228 recreatieve fietsers.

Fietsen is een belangrijke vrijetijdsbesteding van Nederlanders. De ANWB wil dat fietsen een aantrekkelijke tijdsbesteding blijft en dat Nederlanders en toeristen in vrijheid kunnen blijven genieten van de variatie aan landschappen in Nederland.

Resultaten
Recreatieve fietsers geven het recreatief fietsen in Nederland een 7,9. Dit blijkt uit de landelijke rapportage die u op deze website aantreft. Naast een landelijke rapportage zijn er per provincie ook rapportages gemaakt die hier te vinden zijn. Drenthe scoort het beste met een 8,4 en dat Flevoland het laagste met een 7,5.

Nog niet E-bike proof
Steeds meer mensen rijden op een elektrische fiets, ook voor een recreatieve fietstocht. Uit de landelijke resultaten blijkt echter dat “Nederland nog niet E-bike proof is”. De huidige infrastructuur is nog niet ingesteld op de snelheid en wendbaarheid van de E-bike, met name door een gebrek aan comfort van de fietspaden. Daarnaast is de bewegwijzering, het bermonderhoud, het aantal oplaadpunten en het gedrag van medeweggebruikers op het fietspad volgens deze doelgroep niet op orde.

De ANWB zet zich naar allerlei organisaties in om het recreatief fietsen nog plezieriger, veiliger en aantrekkelijker te maken.

Dit artikel is ook terug te vinden op de website van de ANWB.

De volledige enquête is hier te downloaden. 

Dit artikel is geschreven door:

Deel dit artikel

Reacties

Menu