De ‘WielerRotte’ houdt de vaart erin bij wielrenners en voorkomt ongelukken op de drukke Rottekade

Op dagen met mooi weer is het te druk op de Rottekade. Er wordt gefietst door recreanten, families en andere soorten fietsers. Maar er wordt ook gewandeld, gespeeld, geskeelerd op dezelfde fietspaden. Daardoorheen rijden bijvoorbeeld groepen wielrenners, soms met hoge snelheden.

Iedere gebruiker van de Rottekade probeert daar een mooie beleving te krijgen. Dat geldt voor de “relaxte” recreant, maar ook voor de wielrenner. Hier ontstaan conflicten door.

Om deze reden heeft het recreatieschap voor de wielrenners een alternatieve route aangewezen: De WielerRotte. Deze route is besproken met vertegenwoordigers van de wielersport (waaronder NTFU) en zij ondersteunen deze route van harte.

Deze route is in juni 2021 met groene symbolen op het wegdek aangegeven. Door deze markeringen te volgen heb je een prettig parcours waar je niet zo veel andere recreanten tegenkomt, geen andere mensen hindert en lekker door kunt fietsen.

Over het project is een reportage gemaakt, deze is terug te vinden op: Reportage WielerRotte-route

Het hele artikel is te vinden op de website.

Als je vindt dat De WielerRotte beter zou kunnen, dan hoort Rijnmond dat graag. Geprobeerd wordt een financiering te vinden om in een tweede fase van dit project de route op een aantal punten te verbeteren. Hierdoor kun je opmerkingen doorgeven via het contactformulier op https://recreatieschaprottemeren.nl/projecten/wielerrotte/default.aspx

Daarnaast heeft de gemeente telslangen gelegd op de WielerRotte en de Rottekade voorafgaand aan de aanleg van de WielerRotte en gaat dit over een tijdje weer doen om de effecten van de maatregel te monitoren.

Dit artikel is geschreven door:

Deel dit artikel

Reacties

Menu